Піротехніка правила безпеки.

2020-12-07

/Files/images/bezpeka/image.png

Дорогі батьки і діти!

Наближаються новорічні свята. Ну, а які свята без феєрверків? Слово «піротехніка» походить від грецьких слів: «бенкет» ‒ вогонь і «техне» ‒ мистецтво, вміння. Мистецтво «створення» вогню і управління ним виникло в далекій давнині. В наші дні феєрверки стають невід’ємною частиною розваг, які влаштовуються з нагоди будь-яких урочистих подій.

Часто ми не приділяємо належної уваги елементарним правилам безпеки при поводженні з піротехнікою. Найчастішою травмою, одержуваної при використанні петард, хлопавок і бенгальських вогнів, є опіки.

Щоб уникнути небезпечних ситуацій і не затьмарити собі свято нагадуємо батькам та дітям прості правила безпеки при поводженні з піротехнікою:

‒ не можна носити піротехнічні вироби в кишенях;

‒ не можна спалювати піротехніку в багатті;

‒ не можна розбирати піротехнічні вироби та піддавати їх механічним впливам;

‒ не допускайте відкритого вогню в приміщенні, де зберігається піротехніка;

‒ розташовуйте піротехніку далеко від нагрівальних приладів;

‒ пам’ятайте, що піротехнічні вироби бояться вогкості, і це може відбитися на їх роботі;

‒ будь-яку піротехніку треба запалювати на відстані витягнутої руки.

Бенгальські вогні, як і будь-яка піротехніка, є вогненебезпечними. Застосовувати бенгальські вогні треба тільки після ретельного огляду на предмет пошкоджень та ознайомлення з інструкцією. Незважаючи на буденність, бенгальський вогонь дуже красивий (а головне доступний) феєрверк. Використовувати бенгальську свічку рекомендується, тримаючи в руці за вільну від піротехнічного складу частину. Кут нахилу повинен бути 30-45 градусів.

А кольорові бенгальські свічки слід застосовувати тільки на відкритому повітрі, поза приміщеннями, тому що в складі піротехнічного засобу, використовуваного при їх виготовленні, присутні агресивні окислювачі, що виділяються продуктами горіння.

Сподіваємося, що дотримання цих нескладних правил дозволить вам уникнути неприємностей в новорічні свята і зробить їх щасливими і радісними.

Нагадуємо: в разі виникнення пожежі, необхідно терміново дзвонити в службу порятунку за телефоном “101”.

Кiлькiсть переглядiв: 121