• Ви знаходитесь тут:

  • ГОЛОВНА
  • НОВИНИ
  • ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ "НА КРИЛАХ УСПІХУ"

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ "НА КРИЛАХ УСПІХУ"

2017-10-15

З вересня 2017 року Фастівська ЗОШ І-ІІІ ст. №10 долучилася до нового Всеукраїнського експерименту "На крилах успіху" за активної участі учителя початкових класів, учителя вищої кваліфікаційної категорії з педагогічним званням "старший учитель", Відмінника освіти України, переможця міського Конкурсу "Учитель року", депутата міської ради Бабенко Ольги Володимирівни.

Освітній проект «На крилах успіху» розробляється в межах дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня «Дидактико-методичне і навчальне забезпечення реалізації концептуальних засад реформування початкової загальної освіти» на 2016-2020 роки та направлений на розвиток початкової освіти.

Науковим керівником проекту є доктор педагогічних наук Анжеліка Цимбалару.

Суть нової експериментальної програми «На крилах успіху» перш за все полягає у інтеграції предметів початкового навчання та їх практичній спрямованості, що забезпечить учневі цілісність сприймання і пізнання навколишньої дійсності. Такий підхід запобігає дублюванню змісту різних навчальних предметів, підвищує інтерес учнів.

Наприклад, у програмі з математики пропонується формувати уявлення дитини про пряму як слід постійного руху точки в одному напрямі (без визначеного початку). Тобто: пряма – геометрична фігура, рух точки – фізичний процес. Далі учням розповідають про площину як сліду руху прямої в одному напрямі (без визначеного початку), а простору – як сліду руху площини. Відповідно формується уявлення про те, що у нашому світі все рухається і розвивається.

Ці аспекти також знайшли відображення у програмі з інтегрованого навчального предмета «Всесвіт», який об’єднує зміст навчальних предметів, які вивчались досі ,– «Природознавство», «Основи здоров’я» і «Я у світі». Водночас в експериментальних програмах передбачені дослідження, практичні роботи, екскурсії, зустрічі, навчальні проекти тощо.

Кiлькiсть переглядiв: 504